Hoe en waarom je een hashtag op LinkedIn moet volgen

Hoe en waarom je een hashtag op LinkedIn moet volgen

Wist je dat je een hashtag ook kan volgen op LinkedIn? Heel handig als je niks wil missen over jouw favoriete onderwerp of van het bedrijf dat je op je netvlies hebt.
Hoe werkt dat?

Je typt bijvoorbeeld #remotewerken in de zoekbalk. Daarna klik je op enter. Aan de rechterkant vind je de volgknop. Als je hierop klikt volg je deze hashtag en verschijnen berichten met deze hashtag in je timeline.
In de bovenste balk zie je dat er ruim 270 berichten zijn met deze hashtag. Scrol er maar eens doorheen.

Je kan deze hashtag ook gebruiken om jouw favoriete bedrijf, bijvoorbeeld #UWV, te volgen. Je ziet dat er bijna 12.000 berichten en ruim 400 volgers (op moment van schrijven) van deze hashtag zijn. Als communicatie deskundige of adviseur van deze organisatie is het goed om af en toe deze # te checken en te lezen wat er zoal leeft onder deze hashtag.

Dit geldt natuurlijk voor alle organisaties. Goed om op de hoogte te zijn en te reageren op een bericht als dit wenselijk is.

Er is nog veel meer te vertellen over de juiste inzet van hashtags. Dat komt weer in een volgende blog. Maar als je daarop niet kan wachten neem dan vooral contact met me op.

En volg intussen #LinkedInTipsvanMarguerite op LinkedIn voor meer blogs en tips. In deze categorie op de website vind je heel veel tips voor je LinkedIn profiel.