Tip: de achtergrond afbeelding

Tip: de achtergrond afbeelding

Het valt me op dat bij nog veel LinkedIn profielen de achtergrond afbeelding ontbreekt. Een gemiste kans, want een achtergrondfoto kan echt voor je spreken. Het kan mensen ertoe aanzetten je profiel te lezen. En het valt veel beter op in zoekresultaten.

Nou is het niet voor iedereen even makkelijk om een goede achtergrond foto te bedenken. Voor producten of diensten die makkelijk te visualiseren zijn spreekt een achtergrond foto meestal voor zich. Anders wordt het voor dienstverleners die hun dienst moeilijker kunnen visualiseren zoals advocaten of accountants. Voor hen is de uitdaging groter. Dit kan ook gelden voor werknemers of werkzoekenden.

Lukt het niet om een 'werkgerelateerde' visual te ontwerpen, denk dan aan een hobby of sport waar je interesse naar uitgaat. Het vertelt iets over jezelf. Daar gaat het om. Of een bijzondere foto van een natuurlandschap. Of ga eens met collega's op de foto. Heb je een specifieke interesse? Gebruik die dan als onderwerp voor je achtergrond foto.

Achtergrond afbeeldingen die mij erg aanspreken zijn van Mark de Haan, Ben MobachMark Haans en Richard van der Blom (de profielfoto is prachtig geïntegreerd in de achtergrond foto). Als je een achtergrond foto wil plaatsen houd dan rekening met een afmeting van  1584 x 396 pixels.

Heeft deze blog jou geïnspireerd om een achtergrond foto te plaatsen? Dan stuur me graag de link van jouw LinkedIn pagina. Als je wil dan deel ik jouw pagina op LinkedIn zodat je extra exposure krijgt.

Succes!!